FOLLOW ME

Sunday, September 7, 2008

Award no.2"This award is for those bloggers who are nice people. Good blog friends and those who inspire good feeling and inspiration also for those who are a positive influence on our blog world."

P/S:-

Thanks Kin. Nampaknya kena beli almari baru nih, untuk simpan award jer.. ;-)

Mak Patah Peha

Satu perkara yang tak pernah terpikir oleh saya dan tak pernah terlintas untuk melihat mak terlantar atas katil tak boleh bergerak. Tapi itulah takdir namanya, hari ini kita sihat, esok belum tahu.

Kesian sungguh melihat mak. Kaki belah kanan langsung tak boleh digerakkan. Dia jatuh masa nak buang sampah kat belakang rumah. Entahla, selama ni samada pembantu atau ayah yang tolong mak buang sampah, hari tu dia nak buang sendiri.. mak sakit lutut dah lama, sakit lutut pun belah kanan juga, menyebabkan dia jalan terhenjut, kaki belah kanan pun dah bengkok sikit.

Mak jatuh hari isnin 2 minggu lepas, dua hari sebelum saya bertolak ke Shah Alam untuk follow up penyakit saya yang tak habih-2 lagi. Plan asal nak tinggalkan anak dengan mak sebab susah nanti dekat specialist, tunggu lama, tapi bila kejadian menimpa, plan B la.. terpaksa bawak semua.

Mak tak nak pergi hospital so kami kena cari bomoh patah. Mujur ada satu bomoh patah yang mak kenal dekat Kijal. Bomoh kata ambik masa untuk sembuh sebab faktor usia. kesian mak.

Saya sentiasa berdoa dan harap kawan2 pun dapat doakan semoga mak saya cepat sembuh dan dapat menjalani kehidupan seperti biasa. Amin.