FOLLOW ME

Thursday, July 8, 2010

Paul the Octopus ? Siapa dia????

Rupanya baru ku tahu geng2 sibuk letak status kesian si sutun Paul.. apa kebendanya lah sutun paul ni... Sebab german kalah dgn spain 0-1, malam ni nak masak sotong, esok singgang sotong??? hahahaha rupanya 'sotong' tu memang glamer.. dipanggail "Paul the Octopus" @ kadangkala dipanggil "Paul the Oracle".


Paul ni tinggal kat dlm satu akuarium di Zoo German dan memang berkebolehan untuk meramal keputusan bolasepak dan bakat terpendam tu dikenalpasti sejak EURO 2008 apabila semua ramalan sutun Paul ni tepat kecuali ramalan Final yang mana sutun Paul meramalkan German menang lawan Spain tapi keputusan adalah sebaliknya.

Tahun ni untuk World Cup, Paul si sutun meramalkan argentina akan kalah dengan german diperingkat suku, tapi german akan kalah dengan spain di semi, kiranya kepurusan ramalan tu ala-ala lagu "ramalanku benar belaka" mcm lagu Ukays! Ramalan Argentina kalah yang sememangnya menjadi kenyataan tu menyebabkan ramai orang argentina marah pada paul si sutun ni (apalah salah dia kan??!!) hingga ada yang menghantar nota untuk membunuh Paul yang menyebabkan penjaga sutun ni mengambil langkah2 keselamatan tambahan.

Keputusan Final Spain v Netherland? Saya tak kisahlah apa si sutun Ocotpus ni nak ramal tapi saya tetap kata Netherland menang. Go oranje!!! :-)

TEKAN LINK ini untuk mengetahui cara bagaimana si sutun paul ni meramal keputusan bola.

Baibai & Salam.