FOLLOW ME

Monday, June 1, 2009

Alhamdullilah...


Alhamdullilah selamat pergi dan selamat pulang dari mengerjakan umrah, Alhamdullilah tuhan menjemput saya dan suami menjadi tetamunya, bersyukur walaupun hanya sekejap.. Pengalaman.. tiada yang pahit.. semuanya manis belaka, dugaan tetap ada.. tak boleh lari kan.. kalau tuhan bagi dugaan maknanya tuhan sayang kat kita.. tuhan nak bagi pahala... alhamdulillah!

Ini adalah trip pertama ke sana bersama suami, kali ketiga secara keseluruhan, first time semasa darjah 6, 2nd time masa matriks, namun rasa masih belum cukup, insyaAllah kalau tuhan izinkan, nak pergi lagi dan lagi dan lagi... kalau diizinkan lepas ni nak buat haji dengan suami... dengki dengan dia sebab suami dah pun mengerjakan haji masa di tingkatan 3 dan ujian serta pengalaman dia sepanjang mengerjakan haji lebih hebat dari pengalaman umrah saya yang hanya secubit ni.. dan kalau berpeluang lagi lepas ni untuk buat umrah teringin nak bawa anak-anak sekali..InsyaAllah.... amin.!!

Perasaan sepanjang disana.. takjub dan rasa amat kerdil disisi tuhan..rasa tak percaya bila melihat Baitullah..."hari ini aku telah sampai ke rumahMu Ya Allah...Alhamdullillah! ..." rasa bersyukur kerana disisi ada suami tercinta.. satu pengalaman baru... dan tersangat indah! Sepanjang disana rasa teramat tenang dan gembira.. eksklusif hanya kita dan Allah s.w.t, lupa langsung pada masalah di pejabat....dan hanya Allah tahu betapa saya tidak mahu meninggalkan Tanah Haram itu.. kembali kepada hiruk pikuk dunia.. kesibukan yang kadangkala membuatkan saya lupa kepadaNya, kesibukan yang kadangkala menyebabkan kita lupa yang kita pasti akan dihitung dan dihisab pada pengakhirannya....Subhanallah...Maha Suci Allah..

Untuk kawan-kawan... saya doakan semoga anda pula dijemput sebagai tetamuNya selepas ini, dapat berkongsi pengalaman hebat ini dengan saya..insyaAllah..

Untuk suami saya, sayang dan cinta selamanya...semoga kita berdua dijemput lagi ke sana..amin..

Gambar2 kami sepanjang di sana : http://picasaweb.google.com/snaco77


Salam.

1 comment:

*h k m h z h r* said...

alhamdulillah dh selamat semua pegi dan balik..
bestnye dpt g sane.
bile la kakcik pulak nk smpi sane.
hehe..