FOLLOW ME

Thursday, October 29, 2009

Angan-angan Najihah

Hari ni macam biasa ambik Najihah kat sekolah, sejak duamenjak ni rajin sungguh dia pergi sekolah, takpayah nak paksa2, bangun pagi pun dah awal sekarang, maybe dah semakin besar dan dah matang sikit (sikit jer) :-).

Masuk dalam kereta tanya macam mana result periksa baru ni, dia kata ada dapat 100, 95 ada, 90 pun ada. Dah tu dapat nombor berapa saya tanya lagi, dia kata nombor 100 lah. Oooo tak paham soalan budak ni, takpelah, tak boleh nak press2 sangat makcik ni, kang banjir lak dlm kereta. So iyakanlah aje jawapan dia tu.

Saya tukar topik sementara menyusuri jalan belakang Sekolah Sultan Ismail nak ke Taska Raudhah di lot 144 (tadika untuk transit Najihah dan taska adik), saya tanya Najihah bila besar nak jadi apa, huhh laju jer jawab "Jadi Doktor kat KL" hahahaha siap kat KL tu, saya kata kenapa kat KL ? jawabnya simple giler, bleh duduk hotel. Mak aiii... tingginya berangan. Dekat nak sampai dah kat taska saya tanya lagi, dah macam mana kakak nak gi kerja, kakak kan tak pandai bawak kete.. dia jawab dengan rilek & selamba ala-ala upin ipin gitu.. "buuukannya sekaaaaraang." Ok! end of question. Dah besar anak aku.. :-)

1 comment:

*h k m h z h r* said...

tinggi angan2nye yer.
kelakar jugak statement bdk2 nie kdg2.
hehe.. :))