FOLLOW ME

Sunday, May 29, 2011

Shamril Salleh

Alhamdulillah Allah sememangnya amat menyayangi seorang insan yang amat bertuah ini, diberikan hidayah untuk berubah kepada yang lebih baik. Dikenali sebagai Sham Kamikaze kerana menubuhkan satu kumpulan rock yang diberi nama Kamikaze pada penghujung tahun 1999. Populariti Sham Kamikaze tak perlu diceritakan kerana sememangnya amat terkenal sebagai seorang penggubah muzik, komposer dan pemain gitar Malaysia yang sama keglamourannya seperti Man Kidal.

Namun hari ini bukan itu yang saya ingin ceritakan namun tentang bertapa besarnya kekuasaan tuhan, mengubah manusia hanya sekerdip mata, dulu bersubang, bergelang, berantai, berpakaian metal, bila kita celik yang nampak hanya yang nampak satu paras yang amat jernih airmukanya. Subhanallah.

“Siapakah yang dapat menyahut orang yang dalam kemudaratan, tatkala dia berdoa kepadaNya, serta Dia menghilang keburukan?!”. (Surah al-Naml: ayat 62).Semoga perubahan ini berterusan dan berkekalan di dalam diri Sham dan semoga Allah terus memberikan rahmatnya kepada dia dan kita semua. InsyaAllah.

No comments: