FOLLOW ME

Monday, February 2, 2009

IJN

Saya, suami & ayah bertolak ke KL 2 minggu lepas sebab ayah ada appointment dengan Dato' Dr.Amin Ariff di IJN 21/1/09 @ 2pm. Bertolak dari Kuala Trg jam 0400 (belum subuh lg tuh!!!) sebab Ayah tak lena tidur. Plan asal nak bertolak jam 0500, kiranya awal sejam jer la dari plan asal. Target sampai KL +5 jam. Jam 0600 berhenti sekejap kat R&R untuk solat subuh, 0730 di Genting Sempah untuk breakfast (tersangatlah sejuknya pagi tu), 0820 dah check in di Brisdale Hotel, K.L. hahahaha..laaaajuuuuuu.

Ayah's appointment jam 1400, jam 1300 dah ready di IJN. +- jam 1500 baru nurse panggil ayah untuk stress test, lepas siap stress test baru gi jumpa pakar. Dr Amin cakap saluran jantung ayah mungkin tersumbat semula sebab result stress test tak OK. Muka ayah dah berubah sikit sebab ingatkan result ok. Doktor fix bulan 5 utk next appointment dan scan jantung sebelum decide samada utk operate @ tidak.

Keesokan harinya ke Shah Alam untuk appointment saya dengan Pakar ENT, Dr Satwant. Checknya simple jer, tak sampai 10 minit, gi ambik ubat, bayar RM640. Hahaha, dalam hati lepas ni aku tak nak datang dah. Sebabnya dari bulan 8 hari tu gi jumpa doktor ni tapi sampai sekarang masih tak ada perkembangan yang baik, mula2 sabar lps tu fed up lah. Bukan sikit kena bayar skali jumpa. Last2 doktor ni cadangkan saya buat operation jugak kat belakang kepala sebab tak tahu tahap keseriusan penyakit saya ni, alahai.. kenapa tak cakap awal2 dulu, senang mcm kat Kuantan Specialist, first time jumpa terus nak operate. Ambik ko... abih cerita.

Masa kat hospital ni husband saya 'derma' telefon Samsung yang baru dibeli tak sampai 2 bulan kat tandas, hahahaha.. sian dia.

4 comments:

hkmhzhr~ said...

kesian ciksu.
dah bape lame x baik2 lagi kan.
hm.
xpela.
nak wat cane kan.
dugaan..
btw, sir mmg suke derma2 hp nie op. aritu kat srp pun pnh diderma skali. ade skali jatuh kat lopak air. pastu dgn slumber je lap2 blik. tapi mmg kali nie hebat lagi la. kenyang toilet tu sbb hp bau kedai lagi. hehe..

Jie said...

Hahaha.. betul tu kakchik, mmg dia sangat suka menderma kepada yang tidak sepatutnya menerima.. hahahaha

Taekwon-TRG said...

Arghhh sakit mataaa...nasib baik ambo penyokong Arsenal...

kin hashim said...

wa..dasat ah. sekali jumpa dr tuh rm 640..mahalnya air liur dia!! hahahha...kat mana tu jie?