FOLLOW ME

Sunday, March 8, 2009

Cuti2 @ Langkawi 05.03.2009-07.03.2009


Tahun ni family day jauh sikit, last year @ Genting, tahun ni ke Langkawi. Alhamdulillah sebab semua staff ada, takut juga manalah tahu ada yang jatuh sakit, keuzuran dll musibah yang mungkin trip ni tak dapat dilaksanakan sebagaimana dirancang. Korum semua 22 orang (12 dewasa 8 kanak2 & 2 infant). Kos +- Rm10,000-00 (flight+hotel+ground tour). Takpalah belanja sikit, bukan selalu, setahun sekali jer.

0730- berkumpul @ Geliga. Plan asal pukul 0700 bertolak, tapi biasala nak cukupkan semua korum, kena banyak2 bersabar..:-). Kami pergi ke LCCT dgn kereta: 1 ssangyong, 1 toyota, 1 honda, 1 viva & 1 kancil. Berhenti makan di Gambang @ 0900.


1340- sampai di LCCT, makan@McD & solat. Flight scheduled 1610, so lepak2 sambil layan anak2 yang hampir tak terlayan. Nadhirah dari Kemaman ke LCCT, susu 4 botol. Sampai kat LCCT tambah 1 botol lagi. Parah!

1630- boarding via AK6306 to Langkawi. Ada yang first time naik flight, teruja dan takut. Sampai di Langkawi @ 1720. Dari airport kami naik van ke Century Suria Apartment, semua skali 3 van. Sampai di hotel +- 1830, lepas solat & makan, terus tido-letih!!

1000 @ 6.3.09- 1/2 day tour- dataran lang, makam mahsuri, tempat buat minyak gamat, atma alam batik & underwater world. fuhh.. letih jugak bila ada timing2 ni.. setengah jam kat situ, sejam kat sini.. tapi tour guard tu sporting dan ok, tak ada lah nak cepat jer, so yang setengah jam jadi sejam, sejam jadi 2 jam. Asal plan 4 jam, jadi 7 jam! hehehe puas hati! Last skali kami singgah di Ismail group, beli coklat, kain batik jawa dan macam2 lagi, pelampung pun ada! Balik hotel @ 1700, lepas solat terus bawak anak2 pergi mandi kolam, best!








0830@7.3.09- berkumpul di lobby, breakfast n checkout. Tunggu van ambik untuk ke airport. Sampai di airport@10.30, sempat lagi tambah koleksi coklat, tapi kat airport mahal sikit. Coklat Daim kat Kuah RM13,00, kat airport RM23.90! Boarding@12.30- sampai KL @ 1.30.

Alhamdulillah, semua berjalan lancar. Next year InsyaAllah ada rezeki lebih nak buat family day lagi. Amin!

Salam.

5 comments:

kin hashim said...

besnya kije ngan bos macam jie nih...heheh...bodek sket!

NoorGie said...

doh ye ah kin...Jie..kalau kak g la nok g langkawi 3 hari mcm dok cukup je hahahah....blanja pun double la yek...

SHARIFAH ASIAH said...

Berapa lama gie and familt nak dok kat Langkawi ni. Updatelah blog tu.. Cikgu lama lagi aktif dah...

kin hashim said...

jie, tengok entry saya bertarikh ari nih kat blog.... :).

SHARIFAH ASIAH said...

Gie, ada tag kat blog cikgu lama. Kirim salam kat ayah su sekali. Tukar jelah award tu jadi brotherhood..