FOLLOW ME

Tuesday, June 16, 2009

Tag dari Kcik

Ini jawapan untuk tag yang saya terima dari Kakcik (bekas student husband saya, comel orangnya.. :-).. thanks kcik!

1) Bekas kekasih saya –
-emmm... next question!

2) Saya sedang mendengar –
-sunyi sepi jer kat sini.

3) Mungkin saya patut
– Pergi daftar haji kat tabung haji, tak daftar lagi..huhu

4) Saya suka
– Jalan-jalan rehatkan kepala yang selalu serabut..

5) Sahabat-sahabat saya
– kebanyakkannya anak lebih ramai dari saya.. huhu

6) Saya tak faham
– watak manusia, ramai yang pakai topeng.. membuatkan saya makin pening, sapa yang jujur dan sebaliknya.

7) Saya kehilangan
– selipar masa kat mekah.. nakalnya orang tu curi selipar kat masjid..

8) Ramai yang berkata
- Saya tak gemuk2, serupa masa skolah menengah dulu...ye ker?? Rasa mcm dah semuk sikit.. ntahla..


9) Cinta itu adalah
– kekuatan untuk saya teruskan kehidupan..cinta suami berikan saya kebahagian, cinta anak berikan saya
ketenangan, cinta pada tuhan ..semoga Allah menempatkan saya bersama-sama orang yang beriman.. amin!!

10) Di suatu tempat, seseorang sedang
– di dalam kesakitan yang amat sangat.. di dalam hati dia berdoa kepada Tuhan supaya diringankan kesakitan yang tidak tertanggung..sedihnya..

11) Saya akan cuba
–menjadi menusia yang lebih penyabar..

12) Perkataan SELAMANYA membawa maksud
– ke akhir hayat..

13) Telefon bimbit saya
– mcm kcik, nokia gak.

14) Bila saya terjaga
– tengok jam dinding, dah kul brapa ..

15) Saya paling meluat
– dapat Client yang belit2 mcm ular, cakap cam pandai jer...

16) Pesta/parti adalah
– kchik, takde jawapan objektif ker??? :-)

17) Haiwan yang paling comel pernah saya temui –
-tak ingat la.... rasa semua comel..even katak tepi longkang kat umah pun comel..

18) Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah
– masa blajar kat U, tak perlu pikir duit, selalu dapat scholar dari natural banker (mintak ngan mak jer, ngan ayah tak berani. garang woo..)

19) Hari ini
– suami saya pergi kuantan, servis krete..

20) Malam ini saya akan
– tengok citer CSI

21) Esok pula saya akan
– kena pi kerja lagi... :-(

22) Saya betul-betul inginkan
– pergi Mekah lagi... dan lagi...dan lagi..kalau bleh every year nak pergi.

23) Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini
– Alhamdullilah.. cuma mata jer merah skit.. ngantuk...

24) Pusat membeli-belah atau arked permainan
- Kalau dah jadi mak budak, pg shopping jer la, arked permainan tu masa blajar2 dulu selalu gak.. suka main daytona, skarang ada lagi ke game tu?

25) Makanan Barat atau Jepun?
– Makan nasi ngan telur goreng letak kicap lagi best.. tapi klu suruh pilih, barat kot.. tak suka sushi...

26) Bilik yang terang atau gelap?
– apa makna soalan ni?.. kaler ke lampu? Kalau kaler, suka warna biru air laut, tak terang sangat.. kalau lampu takleh buat apa la.. dah watt nya banyak tu.. apa nak buat..

27) Makanan segera adalah
– yang tak perlu berpeluh2 nak masak..

28) Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang
- "Abg, cermin krete sapa doh, bengkel suruh hantor krete lps lunch"

Dah siap! Fuhhh..

3 comments:

Ayasu Kuro-Obi said...

Skip Questions:-
4) Saya suka
– korek idung

5) Sahabat-sahabat saya
– duk jauh2

6) Saya tak faham
– bahasa keling

7) Saya tidak pernah kehilangan
– selipar masa kat mekah.

8) Ramai yang berkata
- Saya tak gemuk

9) Cinta itu adalah
– LOVE

10) Di suatu tempat, seseorang sedang
– mengerang di dalam tandas

11) Saya akan cuba
–makan satu pinggan nasi

12) Perkataan SELAMANYA membawa maksud
– forever

13) Telefon bimbit saya
– blackberry kekgi

14) Bila saya terjaga
– saya tutup kipas

15) Saya paling meluat
– bila makanan tak sedap

16) Pesta/parti adalah
– joget lambak

17) Haiwan yang paling comel pernah saya temui – beruk

18) Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah masa sekolah rendah tapi tak gi sekolah

19) Hari ini
– hari Selasa

20) Malam ini saya akan
– suh isteri saya urut belakang

21) Esok pula saya akan
– suh urut lagi

22) Saya betul-betul inginkan
– kereta buleh tukar jadi robot

23) Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini
– tak tengok muka, tengok rambut je

Jie said...

hahaha abang..no.17 mmg kelakar!! tapi no.4 tu patutnya tukar "saya suka - berak setiap pagi". no.7 tu plak sajer la tu ubah soalah.. orang tanya "saya kehilangan.." pandai2 tukar jadi "tak pernah".. eksyen....

*h k m h z h r* said...

"comel orgnye"?
haHa.comel ke? ngehehe..
ciksu btul laa maintain slim.dr dulu smpi skang,same je.
ehh.sir pun jwb gak ke tag nie?mcm nganjing je jwpnnye.huhu..tp yg num 8 tu x tau la btol ke x.sbbnye ciksu kate skrg perut sudah dpt dibesarkan dgn jayanya. huhuhu..